در اين جلسه دکتر طيبي رئيس جهاددانشگاهي از برگزاري موفق اين طرح در سطح دانشگاه هاي کشور اظهار خرسندي کرد و تاکيد نمودند: طرح ملي ايران مرز پرگهر در جهت ايجاد روحيه خودباوري در جوانان تاثير بسزايي داشته و از آنجا که ما موظف به حفظ و حراست از ميهن عزيزمان جمهوري اسلامي ايران هستيم و بايد يک الگوي موفق از اين کشور را بعنوان يک سرزمين قدرتمند و آباد به جهان ارائه دهيم. و اين کار جز از طريق توسعه علمي و فناورانه و همچنين توسعه فرهنگي و اجتماعي حاصل نمي شود که بايد بوسيله جوانان خودباور و عاشق به اين مرز و بوم صورت پذيرد و اينگونه بازديدهاي علمي- فرهنگي جواناني با روحيه خودباوري به بار مي آورد که مسئولين بايد با برنامه ريزي مناسب از نيروهاي جوان و خلاق در جهت پيشبرد مقاصد علمي و همچنين گسترش صنعت توريسم استفاده کند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با مطرح نمودن بحث گردشگري علمي در خارج از کشور يادآور شد: دانشجويان با سفر به کشورهاي ديگر علاوه بر آشنايي با مواريث فرهنگي و تمدني آن سرزمين، از تجارب و دستاوردهاي روز آن استفاده نموده تا از اين طريق بتوانند در جهت توسعه فناوري و تقويت زيرساخت هاي گردشگري کشور اقدامات مهمي را در کشور انجام دهند.
وي همچنين با تاکيد بر تاسيس پژوهشکده گردشگري خاطرنشان کرد: پژوهشگاه علوم انساني يا ساير پژوهشکده هاي جهاددانشگاهي داراي ظرفيتها و پتانسيلهاي مناسبي جهت تاسيس بخش گردشگري هستند که مي توان در آن با رويکردي علمي- پژوهشي به ابعاد مختلف گردشگري پرداخت.
رئيس مرکز گردشگري علمي- فرهنگي دانشجويان و دبير طرح ملي ايران مرز پرگهر نيز در اين مراسم اشاره نمودند که طرح ملي ايران مرز پرگهر يکي از طرح هاي شاخص و موفق حوزه معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي است که از سال 1384 اولين دوره خود را شروع و تاکنون ادامه داشته است.
اين طرح در جهت تقويت روحيه خودباوري و ايجاد انگيزه در بين دانشجويان و جوانان آينده ساز ايران اسلامي با برنامه ريزي هدفمند و در قالب اردوهاي يک تا چند روزه از پروژه هاي ملي و توانمنديهاي ايران اسلامي که بعد از انقلاب توسط مهندسين و متخصصين بومي و داخلي ساخته شده است، طراحي گرديده که اين کار علاوه بر اينکه دانشجويان را در جهت تحقق خودباوري و خودآگاهي از توان ملي سوق مي دهد، آنها را در راستاي امور آموزشي و تحصيلي کمک نموده تا ايده هاي نو و خلاقيت هاي علمي آنان ظهور و بروز نمايد و همچنين در بحث بازديد از مواريث فرهنگي و تمدني با تاريخ تمدن عظيم اين مرز پرگهر و جاذبه هاي گردشگري متنوع آن آشنا گردند.
وي خاطرنشان کرد: در اجراي اين طرح سعي بر آن شد که پروژه ها و مکانهاي مورد بازديد با رشته تحصيلي دانشجويان و ميزان علاقمندي آنها مرتبط بوده تا بتوانند علاوه بر بازديد در پيشبرد علمي رشته تحصيلي خود استفاده نمايند تا با ارائه طرح ها و ايده هاي نو در جهت توسعه و سربلندي ايران اسلامي مسئولين و متوليان امر را ياري نمايند.
دبير طرح ملي ايران مرز پرگهر در پايان از تمامي دستگاه ها و سازمان ها از جمله سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سازمان ملي جوانان، سازمان وزارت علوم، معاونت فرهنگي دانشگاه ها و ساير دستگاه هايي که اين طرح را حمايت کردند تشکر و قدرداني نمود.
دکتر محمد حسن ايماني خوشخوعضو شوراي مرکزي مرکز گردشگري علمي- فرهنگي دانشجويان ايران گفت: جهاددانشگاهي در حوزه گردشگري سابقه طولاني داشته است که اين مقوله در اوائل انقلاب با هدف خاص سازندگي مطرح بوده و هم اکنون به شکلي ديگر در حوزه هاي مختلف علمي- فرهنگي نمود کرده است.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با رويکردي علمي به مقوله گردشگري پرداخت و اضافه نمود که اين مرکز قطب گردشگري جهاددانشگاهي است که مي تواند با تعامل و ارتباط دانشجويان هم بعنوان يک فعاليت فوق برنامه و هم بعنوان يک کار علمي توأمان در حوزه هاي مختلف گردشگري و همچنين با پيشتازي در حوزه مباحث علمي گردشگري و توجه اصولي و بنيادي به اين مورد در جهت علمي نمودن صنعت توريسم گام هاي هدفمندي بردارد.
ي فيض سرپرست معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي نيز با تاکيد بر اهميت اجراي طرح ملي ايران مرز پرگهر گفت: يکي از آثار مثبت اين طرح ايجاد اعتماد بنفس در جوانان و پيشگيري از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور است. دانشجو با بازديد از توانمنديها و دستاوردها و نيز ميراث تمدني کشورش احساس مي کند که در يک جامعه ارزشمند و پرتوان از لحاظ علمي و فرهنگي زندگي مي کند و بر خود لازم مي داند که با توان علمي خودش و بهره وري از علوم موجود در پيشبرد اهداف توسعه وطن اقدام کند./106
انتهای پیام/